Pinguinul imperial Gus se întoarce în mare, în Australia
Singurul pinguin imperial despre care se știe că a înotat din Antarctica până în Australia a fost eliberat în mare la 20 de zile după ce a ieșit mergând legănat pe o plajă turistică populară, au anunțat autoritățile la 22.11.2024.
Masculul adult a fost găsit la 1 noiembrie pe dunele de nisip de la Ocean Beach, în orașul Denmark, în sud-vestul temperat al Australiei – la aproximativ 3.500 de kilometri la nord de apele înghețate de lângă coasta antarctică, potrivit guvernului statului Western Australia.
Miercuri a fost eliberat de pe o ambarcațiune a Parks and Wildlife Service.
O îngrijitoare de animale sălbatice l-a pus pe picioare pe Gus
Ambarcațiunea a navigat câteva ore de la cel mai sudic oraș al statului, Albany, înainte ca pinguinul să fie eliberat în Oceanul Sudic.
Pinguinul a fost îngrijit de Carol Biddulph, îngrijitoare autorizată de animale sălbatice, care l-a numit Gus, după primul împărat roman, Augustus.
„Chiar nu știam dacă va reuși, pentru că era atât de subnutrit”, a spus Biddulph într-un videoclip realizat înainte de eliberarea păsării și publicat vineri de guvern. „Îmi va fi dor de Gus. Au fost câteva săptămâni incredibile, pe care nu le-aș da pe nimic”, a adăugat ea.
Biddulph a spus că, îngrijind alte specii de pinguini singuratici, a constatat că oglinzile sunt o parte importantă a recuperării lor, deoarece le oferă un sentiment de siguranță.
„Își iubește oglinda cea mare mai presus de orice și cred că a fost esențială pentru starea lui de bine. Sunt animale sociale Păsările, iar el stă cea mai mare parte a timpului lângă oglindă”, a spus ea.
Cea mai mare specie de pinguini, văzută pentru prima dată în Australia
În grija ei, Gus a luat în greutate, de la 21,3 kilograme, cât avea când a fost găsit, la 24,7 kilograme. Are 1 metru înălțime. Un pinguin imperial mascul sănătos poate cântări peste 45 de kilograme.
Cea mai mare specie de pinguini nu fusese văzută niciodată în Australia, a spus Belinda Cannell, cercetătoare la University of Western Australia, deși unele exemplare au ajuns în Noua Zeelandă, aflată aproape în extremitatea sudică.
Guvernul a declarat că, având în vedere apropierea verii în emisfera sudică, a fost esențial ca Gus să fie readus în ocean, unde se putea termoregla.
Pinguinii imperiali sunt cunoscuți pentru faptul că parcurg până la 1’600 de kilometri în căutarea hranei, într-o expediție care poate dura până la o lună, potrivit guvernului.
Mai multe despre subiectul vânătoarea recreativă: În dosarele noastre despre vânătoarea recreativă adună verificări ale faptelor, analize și rapoarte de fond. Ce spune cercetarea despre acest lucru arată Vânătoarea sub lupa faptelor: situația studiilor.
Poziția IG Wild beim Wild: IG Wild beim Wild respinge vânătoarea recreativă. Modelul nostru este cantonului Geneva, care se descurcă fără vânătoare recreativă din 1974: fără perioade de vânătoare, fără câini de vânătoare, fără hăituieli, fără foișoare de pândă, fără cruzimea față de animale și criminalitatea care fac parte din sezonul de vânătoare în alte locuri. Ceea ce funcționează acolo de peste cincizeci de ani infirmă orice document de poziție al JagdSchweiz. O asociație care își întemeiază politica pe afirmații pe care le contrazice în propriile documente nu este o organizație de specialitate, ci o fabrică de dezinformare.
Animalele sălbatice au nevoie de o voce
O dată pe săptămână: cercetări, petiții și informații de fond despre vânătoarea recreativă. Gratuit și se poate dezabona oricând.
Susține activitatea noastră
Prin donația ta, ajuți la protejarea animalelor și la a le face vocea auzită.
Donează acum →