Antarctica: a fost descoperită o colonie gigantică de pinguini
Surpriză: pe izolatele Danger Islands, în estul Peninsulei Antarctice, cercetătorii au găsit o colonie uriașă de 1,5 milioane de pinguini Adélie în total.
Surpriză: pe izolatele Danger Islands, în estul Peninsulei Antarctice, cercetătorii au găsit o colonie uriașă de 1,5 milioane de pinguini Adélie în total.
Imaginile din satelit ale NASA au dus la descoperire
La doar 160 de kilometri vest de arhipelag, această specie este în declin din cauza topirii gheții, se arată în articolul apărut vineri în revista de specialitate „Scientific Reports”. Se știa că micii pinguini cu burta albă, capul negru și ochii încadrați de alb trăiesc pe cel puțin nouă insule din Marea Weddell. Acum însă s-a dovedit că numărul lor este cu mult mai mare.
Oamenii de știință din SUA, Franța și Marea Britanie au făcut descoperirea analizând imagini din satelit ale NASA, a declarat pentru agenția de presă AFP Heather Lynch de la Universitatea Stony Brook din SUA. „La început am crezut că este o greșeală”, a spus Lynch. Însă imaginile din satelit de înaltă rezoluție au arătat apoi că cercetătorii făcuseră „o descoperire importantă”.
Zona este de obicei greu accesibilă din cauza stratului dens de gheață. Dar în decembrie 2015, o echipă de cercetători a profitat de o rară deschidere a învelișului de gheață și a organizat o expediție pe Danger Islands.
Constatare surprinzătoare: 751.527 de perechi cuibăritoare
Cu ajutorul dronelor, al fotografiilor și al numărării personale a cuiburilor și a păsărilor, oamenii de știință au ajuns la 751.527 de perechi cuibăritoare de pinguini Adélie – „mai multe decât pe tot restul Peninsulei Antarctice”, o regiune din nordul Antarcticii. „A fost o experiență incredibilă să găsim și să numărăm atât de mulți pinguini”, spune zoologul Tom Hart de la Universitatea Oxford.
Pinguinii Adélie trăiesc răspândiți pe suprafețe mari în Antarctica. Potrivit organizației pentru protecția speciilor IUCN, populația lor este în general în creștere, însă studii recente au arătat că unele colonii sunt în declin. Noua descoperire a adus un „contrast evident” față de studiile recente, a explicat Hart.
Cauza declinului unor colonii de pinguini Adélie nu este încă cunoscută, a adăugat el. Printre posibilele explicații se numără „schimbările climatice, pescuitul și perturbările directe provocate de om”. Oamenii de știință sunt îngrijorați în special de pescuitul de krill. Aceste mici crustacee sunt hrana principală pentru mulți pinguini. Mai multe despre animalele sălbatice și Mediu și protecția naturii.
Mai multe despre subiectul vânătoarea recreativă: În dosarele noastre despre vânătoarea recreativă adună verificări ale faptelor, analize și rapoarte de fond. Dovezile științifice se găsesc în prezentarea generală Studii privind efectele vânătorii recreative.
Poziția IG Wild beim Wild: IG Wild beim Wild respinge vânătoarea recreativă. Modelul nostru este cantonului Geneva, care se descurcă fără vânătoare recreativă din 1974: fără perioade de vânătoare, fără câini de vânătoare, fără hăituieli, fără foișoare de pândă, fără cruzimea față de animale și criminalitatea care fac parte din sezonul de vânătoare în alte locuri. Ceea ce funcționează acolo de peste cincizeci de ani infirmă orice document de poziție al JagdSchweiz. O asociație care își întemeiază politica pe afirmații pe care le contrazice în propriile documente nu este o organizație de specialitate, ci o fabrică de dezinformare.
Animalele sălbatice au nevoie de o voce
O dată pe săptămână: cercetări, petiții și informații de fond despre vânătoarea recreativă. Gratuit și se poate dezabona oricând.
Susține activitatea noastră
Prin donația ta, ajuți la protejarea animalelor și la a le face vocea auzită.
Donează acum →